dimarts, 23 de desembre del 2008

Atributs nadalencs


El fet en sí de tenir vacances pel temps de nadal és traïdor. Sempre penso en aquell cant de sirenes que t'ensarronen i et transporten a un estat de semi-insconsciència laboral.

És clar, no has d'anar a la feina, no estàs regida estrictament per les hores marcades pel rellotge, però la realitat n'és una altra quan miro el meu escriptori „addicional“ on s'apilen els quaderns que volen ser controlats o alguns dels exàmens trimestrals que esperen desesperadament un copet d'esquena.

Així que vet aquí, en la foto, un dels altres ornaments nadalencs que gasto des de fa un bon grapat d'anys per aquestes dates i que no em cal penjar a l'arbre.

P.S. Fa temps que vaig abandonar el vermell pel verd, no és un eufemisme però la meva vista no perilla tant i ho troba més relaxant.

2 comentaris:

miquel ha dit...

M'agraden tots els colors dels teus verds: quina simfonia! Potser m'hi passaré... És clar que la força dels rojos...!
Altres anys jo també tenia unes vacances neguitoses, en aquestes l'únic neguit és el retorn. Em temo que cada cop em torno menys exigent amb mi i amb ells i elles.

arsvirtualis ha dit...

Aquest neguit que esmentes m'és molt conegut. Jo m'estic preparant mentalment per la "rentrée". El nostre ofici ha sofert -al menys així ho sento jo- en els darrers anys uns canvis socials i professionals considerats, de tal manera que de vegades em sento una mena de "psicològa-assistent social-burocrata de l'educació". S'espera de nosaltres unes funcions que no ens corresponen ni professionalment ni moralment, però per humanitat i perquè els nens ens són importants les assumim. D'aquesta manera queda un temps limitat per a la nostra tasca real.

El cansament i aquests aquests aspectes, entre d'altres, fa que el nostre llistó d'exigències baixi.

Quants de cops he pensat en deixar aquest ofici per fer una altra cosa, no perquè no m'agradi, al contrari, sinó perquè aquest "cansament" no fa bé ni a la feina, ni als alumnes, ni a mi. Tanmateix sempre em sorpren la capacitat regeneradora que s'activa en el periode de descans. Deu ser l'instint de supervivència, segur. Bon any!